Press Konjuha: Između sinoćnih”krila” i subotnjeg “vjetra u leđa”

Danas je održana press konferencije RK Konjuh pred subotnju utakmicu protiv visočke Bosne. Na press konferenciji novinarima su govorili sportski direktor Jasminko Omerefendić, šef Stručnog štaba Toni Čulina i rukometaš Aldin Sakić.

Omerefendić je najavio subotnji susret protiv Bosne iz Visokog, kao veoma važan meč za nastavak prvenstva:

“Sinoć je naša ekipa ostvarila visoku pobjedu u Istočnom Sarajevu protiv Slavije i želja nam je ponoviti uspjeh na svom terenu. Iz objektivnih razloga susret protiv Bosne igramo sat ranije od uobičajenog termina, tako da ćemo u Gradskoj dvorani igrati u subotu od 18 sati.Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi i pozivam publiku da nas podrži”.

Rukometaš Aldin Sakić je izjavio da je početak takmičenja u novoj sezoni otvoren pobjedom na gostujućem terenu, što je dobar znak za dalje takmičenje:

“Visoko je grad rukometa, pojačani su iskusnim igračima.Sinićna pobjeda nam je dala “krila”, a nadam se da će prepuna dvorana naših navijača dati nam “vjetar u leđa” i da ćemo slaviti novu pobjedu”.

Šef stručnog štaba Konjuha Toni Čulina hvli svoj mladi sastav i obećava da će igrači ostaviti srce na terenu:

“Hvala igračima i upravi koja nam je obezbijedila uslove za pripreme, koje su trajale nešto duže od predviđenog zbog kasnijeg početka prvenstva.U nastavku prvenstva igramo ubrzanim tempom srijeda-subota, ali oslonjeni smo na kvalitetne mlade igrače, koji će u subotu imati težak zadatak protiv iskusne ekipe iz Visokog. Bosna je postigla visoku pobjedu protiv Maglaja i to dovoljno govori koliko će naš zadatak biti zahtjevan.Bosna je favorit, ali se nikoga ne bojimo”, rekao je trener Toni Čulina./Š.G./