Press Konjuha pred utakmicu sa Slogom

Naredne subote, 2.marta, u Gradskoj dvorani Živinice igra se prvenstvena utakmica Premijer lige BiH u rukometu između Konjuha i Sloge iz Gornjeg Vakufa.Tim povodom danas je održana press konferencija, na kojoj su novinarima govorili sekretar kluba Dalibor Paligorić, šef stručnog štaba Toni Čolina i igrač Mario Pavlak.

Zanimljivo je istaći da je u prošlom kolu u Visokom Konjuh izgubio od Bosne 11 golova razlike, a isto toliko i u “jesenjoj” utakmici u Gornjem Vakufu protiv Sloge:

“Došlo je vrijeme da naplatimo dugove, pa očekujem od svojih igrača puni angažman i sigurnu pobjedu. U prošlom kolu u Visokom smo imali peh, jer smo nastupili bez povrijeđenih Husića, Brkića i Smajića, koji se povrijedio u 4.minuti utakmice. Dodajmo tome i isključenje Mirze Modriuća u 40. minuti, uz nekorektno suđenje, poraz je bio neminovan. Očekujem da će se neki od povrijeđenih igrača vratiti u ekipu i da će to biti sastav koji može pobijediti našeg subotnjeg protivnika”, rekao je trener Čolina.

Optimista pred subotnju utakmicu je i novajlija u ekipi Mario Pavlak:

“Zadovoljan sam u novoj sredini i očekujem pobjedu u subotu.Spremni smo, povrijeđeni se vraćaju i nema razloga da ne pobijedimo”.

Sekrtetar kluba Dalibor Poligorić poziva navijače da dođu u subotu na utakmicu i pomognu sportskim navijanjem doći do nove pobjede, kako bi se priključili sredini tabele./Š.G./