Press Konjuha: Predstavljena nova pojačanja

rukomet

Ako je Tuzla dobila za trenera Slobode Ćiru Blaževića, Živinice su na kormilu RK Konjuha dobili novog trenera Danijela Ridžića, bivšeg igrača Krivaje i pomoćnog trenera sarajevske Bosne, te reprezentativca BiH. Danas je RK Konjuh održao press konferenciju na kojoj su predstvlajena nova pojačanja, a uz trenera tu je još bio i novi igrač Adnan Jaškić, tehnički direktor Jasminko Omerefendić i predsatvnik navijača Armije zmajeva Adis Mujčinović.

Omerefendić je istakao da se užurbano krenulo sa pripremama i da je ekipa već učestvovala na turniru u Gračanici:

“Dobili smo novog trenera Ridžića, a sa ranijim trenerom Junuzovićem smo sporazumno raskinuli  ugovor. Igrali smo na turniru u Gračanici gdje smo osvojili prvo mjesto, a već sutra od 19 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama igramo prijateljsku utakmnicu sa ekipom Đakova iz susjedne Hrvatske. Naša je želja da se plasiramo među tri vodeće ekipe, koje nam za sada bježe 7 bodova”.

Novi trener Danijel Riđić je zadovoljan dosadašnjim pripremama:

“Počeli smo pripreme 6.januara, rok do počletka prvenstva je kratak, postepeno se upoznajemo i uz još nekoliko pripremnih utakmica očekujem da ćemo biti spremni za borbu za sami vrh tabele. Ekipa se plasirala u četvrt-finale kupa BiH, nastojaćemo proći dalje, a u upravi u tom slučaju žele nominaciju domaćinstva završnice ovog masovnog takmičenja, gdje bi pokušali ostvariti što bolji rezultat.Treniramo dva puta dnevno, svi igrači su na okupu, tako da ni očekivani rezultati neće izostati”.

Adnan Jaškić je jedan od najboljih rukometaša BiH, koji je karijeru započeo u Krivaji, a nastavo u Slogi iz Doboja, Izviđaču Ljubiški, Bosni Sarajevo, Kroaciji osiguranje Zagreb, Goraždu i sada u Konjuhu.

“Nadam se da ćemo ostavriti cilj i izboriti jedno od prva tri mjesta na tabeli, kako bi se plasirali u krug ekipa koje će se boriti za prvaka BiH i izlazak u Evropu. Klub ima visoke ambicije i na nama igračima je da se izborimo za taj uspjeh”, rekao je Jaškić.

Predstavnik navijača Armije zmajeva Adis Mujanović obećao je i dalje veliku podršku Konjuhu u nastojanju da ostvari svoje ciljeve u narednom dijelu takmičenja Premijer lige BiH./Š.Gadžo/