Press RK Konjuh: Najavljen nastavk prvenstva BiH

Pred subotnji početak drugog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH za rukometaše, danas je održana press konferencija RK Konjuh Živinice. Novinarima su govorili prvotimci Aldin Sakić i Kemal Hamzić, a potom sportski direktor Jasminko Omerefnedić i šef stručnog štaba Toni Čolina.

“Pozivamo naše simpatizere i ljubitelje rukometa da dođu na prvu utakmicu drugog dijela prvenstva koju igramo protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva. Utakmica se igra u Gradskoj dvorani Živinice, 16.februara, sa početkom u 19 sati”, najavio je utakmicu 14.kola Premijer lige BiH Jasminko Omerefendić.

Rukometaši Sakić i Hamzić su istakli zadovoljstvo obavljenim pripremama, kada je ekipa odigrala 5 utakmica, od kojih četiri pobjede, te je to dobra najava za dobru završnicu prvenstva.

Trener Toni Čolina ne krije zadovoljstvo dobrom formom ekipe i jakoj konkurenciji za svaku poziciju:

“Pripreme smo počeli nešto kasnije da bi igrače odmorili nakon napornih utakmica u prvom dijelu prvenstva.Svi igrači su spremni-konkurencija je jaka, igra je podignuta na viši nivo, pa očekujemo pobjedu na svom terenu protiv Slavije.Podsjećam da smo bili boljji i na njihovom tereneu, ali sad su jači, imaju tri kvalitetna pojačanja, ali se nadamo da ćemo ih u subotu zaustaviti”./Š.G./