Proglašeni najbolji karting vozači BiH

Cazin je bio domaćin ovogodišnjeg svečanog poroglašenje pobjednika Šampionata Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu.

Proglašenje je održano 08.12.2018. godine u renomiranom restoranu Kula bazeni Cazin u brojne zvaničnike i goste iz Unsko Sanskog kantona, SAMS-a BiH i goste iz regije jer se takmičenje bodovalo i za CEZ.

Disciplina K01 u kojoj se takmiče najmlađi vozači u auto, moto i karting sportu Šampionata BiH su oduševili kolege vozače i sve ostale goste dok su sa ponosom preuzimali zaslužene pobjedničke trofeje u generalnom plasmanu Šampionata BiH i savki nagrađeni vozač pored pehara je nagrađen i gromoglasnim aplauzom svih prisutnih.

Klasa A1 prvo mjesto Vedad Bekić TUZAMK, Klasa 1B Melina Tučić TUZAMK, Klasa 2A Admir Ajdaslić TUZAMK i Klasa 2B Alem Đulović TUZAMK. Od živiničkih karting vozača najuspješniji je bio Malik Brčaninović, koji je u Klasi 1B plasiran na 4.mjesto, dok je u Klasi 2B osvojio 6.mjesto.

Nakon državnog proglašenja na kojem je karting tim TUZAMK Tuzla ubjedljivo najbolji, slijedi proglašenje pobjednika za Karting KUP 2018 najavljeno za 21.12.2018. godine u hotelu Tuzla, sa početkom u 18 sati, u organizaciji UG TUZAMK Tuzla i sponzora manifestacije./predsjednik karting komisije Ševal Bašić/