Repuh: Živiničanin Ševkija Resić osvojio duplu krunu!

Fudbaleri Sarajeva sinić su nakon pobjede nad Zvijedom osvojili prvenstvo BiH, a u timu novog BH šampiona igra i Ševkija Resić, porijeklom iz Repuha.

Resić je rođen 04.12.1999. godine. Fudbal je počeo trenirati u Školi nogometa Kolibri. Nastupao je za sve omladinske selekcije FK Sarajevo, kao član Akademije. Bio je član: U-15, U-16, U-17 i U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Do sada sa svojih 19 godina je osvojio sve što se može osvojiti u Bosni i Hercegovini od omladinskog do seniorskog nogometa.

Ševkija Resić je bio član kadetske reprezentacije koja je kao prva fudbalska selekcija iz naše zemlje učestvovala na jednom Europskom prvenstvu. Kao član Akademije FK Sarajevo osvojio je kadetsku i juniorsku Premier ligu BiH, kao i Kup. Proglašen je i za najboljeg juniora Omladinske Premier lige. Dobitnik je i Posebnog priznanja Općine Živinice na izboru najboljeg sportiste 2017. godine. Za U-19 reprezentaciju je debitovao sa svega 16 godina.

O kakvom nogometnom dragulju se radi dovoljan je pokazatelj da je profesionalni ugovor sa Bordo timom potpisao još sa 16 godina. Zvaničan debi za prvi tim FK Sarajevo imao je na utakmici pretkola Europske lige, gdje je za samo 4 minute seniorskog nogometa postigao fantastičan gol. U sezoni 2018/19 sa FK Sarajevo je ispisao historiju i osvojio duplu krunu; Kup i Premier ligu Bosne i Hercegovine…

“Sretan sam zbog duple krune i uspjeha koje postiže FK Sarajevo.Zadovoljstvo je biti član ove uspješne ekipe”, rekao je mladi fudbaler Resić nakon osvojene titule prvaka BiH./Ismet Korajac/