Resić sa 16. godina potpisao profesionalni ugovor sa FK Sarajevo!!!

U posljednje vrijeme nekoliko puta pisali smo o mladom reprezentativcu BiH Ševkiji Resiću. Njegove igre za BH reprezentaciju U-17 skrenule su pažnju sportske javnosti. Njegove dobre igre ubrzale su stručni štab i rukovodstvo FK Sarajevo da potpiše profesionalni ugovor sa ovim poznatim klubom.

Resić je rođen, 04. decembra 1999. godine u Tuzli. Sin je Hasana i Amele Resić iz Repuha, Mjesna zajednica Tupković.

Nogometnu karijeru je započeo u Školi nogometa Colibri Tuzla. Marljivo je trenirao pod trenerskom palicom Nedima Mahmutovića i Dalibora Vidovića. Još kao član Kolibrija pokazivao je svoj raskošni potencijal i talenat. Za polusezonu je davao preko 25 golova, a njegove sjajne partije nisu ostale nezapažene od brojnih skauta i klubova.

Resić 2014. godine, potpisuje za FK Sarajevo i pristupa za naše prilike velikom nogometnom projektu “Akademiji” FK Sarajevo. Krilni fudbaler, Ševkija Resić najbolje se snalazi na pozicijama desnog krila i desnog beka”.

Nakon dolaska u Akademiju FK Sarajevo, karijera je krenula još više uzlaznom putanjom. Resić je postao jedan od ključnih igrača kako U-15, tako i kadetske selekcije kluba. Sa klubom je igrao na brojnim razvojnim turnirima širom Evrope. Kadetska selekcija FK Sarajevo i “Nezamjenjiva 10” osvojila je Kadetsku ligu BiH. Ove sezone na pravom su putu da odbrane titulu.

Uslijedio je poziv i selektora U-15, U-16, a zatim i U-17 reprezentacije. Za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 05. marta 2015. godine. U 14 nastupa upisao je 5 asistencija i postigao 4 gola. Ogroman doprinos dao je i plasmanu naše reprezentacije na prvo, historijsko Evropsko prvenstvo. U Elitnoj rundi kvalifikacija za odlazak na Euro, u dvije odigrane utakmice postigao je jedan sjajan gol i upisao jednu asistenciju.

Sa 16. godina je debitovao za prvi tim FK Sarajevo, na prijateljskoj utakmici u Tešnju. Ševkija Resić trenutno se nalazi u Azerbejdžanu, gdje U-17 reprezentacija BiH igra svoje prvo Evropsko prvenstvo.
Naša selekcija je smještena u grupi B sa reprezentacijama: Njemačke, Austrije i Ukrajine.
Resić je kompletan igrač, jako dobro šutira i lijevom i desnom nogom, što je danas rijetkost. Želimo mu puno zdravlja, sreće i uspjeha u nastavku karijere!!!/Ismet Korajac/