Ribolov: Kako uloviti štuku

Iako je protekli period obilježen poplavama, ipak naše rijeke još uvijek su bogate raznom vrstom ribe, pa spretni ribolovci i ušićare, kao što to pokazuje naša slika. Naime, ribolovac Alija Ferhatbegović, osim dobrog baratanja tv kamerom, spretan je i ribolovac. Česti su njegovi ulovi teških somova, štuka i druge ribe koje ima u Spreči i jezerima našeg okruženja.

“Zadovoljstvo mi je u pecanju, tu se najboplje odmorim i spojim ugodno sa korisnim. Rijetkost je da se vratim bez dobrog ulova. ovih dana imao sam dobar ulov na štuke. To si ribe pomalo zastrašujućeg izgleda i mnogim pričama o proždrljivosti i veličini, štuka sa pravom nosi nadimak “vodeni vuk”. Možda jedna od najzastupljenijih slatkovodnih riba, tako da su mi najčešće na udici”.

Bez ikakve sumnje štuka je veliki “razbojnik” koji lovi sve što se kreće u blizini: od drugih riba, do žaba, ptica pa do manjih sisavaca. Najčešće se štuke mogu uloviti u zatravljenim zaljevima, što najbolje poznaje i Alija Ferhatbegović. Neka mu je i dalje bistro!/Š.G./