Ribolov:Kenanove diplome, pehari i medalje

Kenan Butković će od naredne školske godine krenuti u VI razred Prve osnovne škole u Živinicama.Odličnim uspjehom završio je svih pet dosadašnjih razreda.Ljetni raspust provodi sa vršnjacima i trenira rukomet.Iako je riječ o mladom osnovcu do sada je na raznim takmičenjima u ribolovu osvojio 19 medalja, različitog sjaja.

“Bavio sam se raznim sportovima, kao što je penjanje, nogomet, gimnastika i još neki borilački sportovi, ali najviše sam zavolio ribolov, a od nedavno i rukomet, tako da sam počeo redovno trenirati u RK Konjuh.Imam u svojim vitrinama diplome, pehare i medalje sa raznih takmičenja u disciplini ulov ribe udicom na plovak.Osvajao sam prva mjesta u okviru Mrene i takođe osvajač sam medalja na međunarodnim takmičenjima”, kaže nam uspješni ribolovac Kenan Butković.

Do sada se takmičio na obalama jezera Modrac, Šljunkari, u Sarajevu,Kaknju  i Kiseljaku, a uvijek bi se vraćao s medaljama oko vrata.

“To je poseban osjećaj kada dođe trenutak da povučete udicu, još kad se zakači riba radost je najveća”.

Ovaj mladi i uspješni ribolovac se zahvaljuje mnogobrojnim prijateljima, koji su mu pomogli u kupovini ribolovne opreme marke Tubertini, a za ostvarene rezultate najviše podrške je dobio od UGSR Mrena Živinice i profesora dr.Murisa Đuga./Š.G./