RK Konjuh: Uspio turnir u Mini rukometu

Danas je u cjelodnevnom programu u organizaciji RK Konjuh odigran turnir u Mini rukometu u uzrastima 2008/09 i 2010 i mlađi.

Učešće u turniru su uzele ekipe iz Banja Luke, Bijeljine, Tuzle, Brčkog, Zavidovića, Gradačca, Zenice, Doboja, Gračanice, Žepče, Škola Ciciban Živinice i domaćin RK Konjuh.Nastupalo je ukupno 205 dječaka i sa zadovoljstvom možemo reći da je turnir organizacijski bio na visokom nivou.

U uzrastu 2010 i mlađi turnir je osvojila ekipa škola rukometa iz Banja Luke a konačan poredak je slijedeći:
1. RK Banja Luka
2. RK Bijeljina
3. RK Krivaja 2 Zavidovići

U uzrastu 2008/09 turnir je osvojila škola koja je najozbiljnije pristupa radu sa najmlađim selekcijama u Mini rukometu, a to je RK Banja Luka. Poredak je slijedeći:
1. RK Banja Luka
2. RK Bijeljina
3. RK Sloboda Tuzla

Naša selekcija je završla na 12.mjestu od ukupno 14 ekipa u uzrastu 2008/09.

Današnji turnir je dokaz naše ozbiljnosti u projektu Mini rukometa. Naš klub će i u budućnisti biti domaćin turnira sličnih današnjem, a naše omladinske selekcije će biti gosti prijateljima iz drugih klubova širom BiH.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Rukometnom Savezu Tuzlanskog Kantona, pokrovitelju današnjeg turnira, zahvaljujemo se našim sponzorima Fructal i Coca Cola koji nesebično pomažu naše najmlađe, te svim učesnicima današnjeg turnira.Posebno se zahvaljujemo Općini Živinice koji podržavaju sport u našem gradu, a najveća hvala uredu načelnika općine Živinice gospodinu Samiru Kamenjakoviću./Tim za medije RK Konjuh/