RK Konjuh:Počeo oporavak Nermina Smajića

U dugoj i bogatoj istoriji Rukometnog kluba Konjuh jedan od najboljih rukometaša svakako je i Nermin Smajić.Prošao je sve klupske selekcije i od ukupno 18 godina vjernosti “narandžastim” -12 godina igra za prvu ekipu.

U subotu počinje nova prvenstvena sezona Premijer lige BiH, ali u startnoj postavi neće biti rukometaš Smajić, zbog povrede koju je dobio u prošlom prvenstvu.Smajić je morao na operaciju i o tome kaže:

“Zahvaljujem se svima u Rukometnom klubu Konjuh, a posebno gospodinu Mufidu Muminoviću, koji je bio uz mene cijelo vrijeme i zajedno smo pokušavali naći najbolje rješenje. Odlučili smo se za Specijalnu bolnicu “Dr. Nemec” kod ortopeda Dr. Nemeca, jednog od najboljih ortopeda u Evropi.Sve je prošlo kako treba, oporavak teče i bolje od očekivanog. Idemo polako i već sam krenuo sa fizikalnim terapijama- osjećam se odlično”.

Teško je donositi procjene kada će ovaj vrsni rukometaš na rukometne terene, ali ne treba žuriti, već da oporavak protekne kvalitetno.

“Želim se oporaviti potpuno i spremim što je bolje moguće.Želja je velika da se vratim u ekipu.U sebe ne sumnjam da ću nastaviti gdje sam stao, ako ne i bolje”, poručuje jedan od najbojih Konjuhovih rukometaša.Nadati se da će zaigrati u drugom dijelu sezone 2022/23.

Poželimo našem Nerminu Smajiću brz oporavak i povratak na sportske terene./Š.G./