Rukomet: Konjuhu dvije vezane pobjede

Jedan od najboljih rukometaša Konjuha svakako je Nermin Smajić.Jučerašnja utakmica protiv Maglaja završila je ubjedljivom pobjedom Konjuha 36:24, a Nermin je bio u svom elementu sa 7 postignutih golova.

Ovaj vrsni rukometaš karijeru je počeo u Konjuhu, prošao je sve selekcije do prvog tima, sa ukupno 16 godina”staža”, od čega 10 u prvom timu.O utakmici protiv Maglaja kaže:

“Protiv Maglaja smo dobro zaigrali tako da pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, za razliku od prethodne utakmice protiv Dervente, kada smo pobjedu izvojevali tek u zadnjim sekundama golom Keme Hamzića.Svi smo protiv Maglaja igrali kao jedan, što najbolje govori da samo tako možemo računati na puni uspjeh”.

Naredne subote igraju se utakmice 5.kola Premijer lige BiH, a Konjuh gostuje kod Krivaje u Zavidovićima.O očekivanjima sa ovog gostovanja Smajić kaže:

“Idemo na pobjedu.Krivaja je vrlo dobra ekipa, sa dugom tradicijom kvaliteta.Novajlije su, ustvari povratnici u Premijer ligu BiH.Nadam se da ćemo ponoviti dobru igru od sinoć i izvojevati novu pobjedu”.

Rukometni klub Konjuh pojačan je s nekoliko novih mladih igrača, kao i novim trenerom Mašićem, pa je za očekivati visok plasman ove sezone./Š.G./