Rukomet: Konjuuh-Bosna odgođeno za srijedu

Rukometna utakmica 3.kola Lige 4 za prvaka Bosne i Hercegovine između Konjuha i sarajevske Bosne trebala je biti na porgramu u subotu, 16.maja, ali je odgođena  za srijedu, 21.maj  zbog nevremena i velikih poplava u cijeloj državi. Utakmica između Konjuha i Bosne igra se dakle u srijedu 21.maja, u Gradskoj dvorani Živinice od 20 sati.

Kapiten Konjuha Harsi Begić, koji je postigao 11 golova u Zenici i zajedno sa golmanom Sidikom Omerovićem bio junak utakmice, pred susret sa Bosnom kaže:

“Imali smo dosta tešku i neizvjesnu utakmicu prošle srijede u Zenici protiv Čelika, koju smo dobili sa gol razlike u zadnjim sekundama. Protiv Bosne takođe očekujemo pobjedu, svi  smo spremni dati maksimum da osvojimo nova tri boda i zadržimo se na vrhu tabele. Imamo velike izglede da postanemo prvaci države. Ova pobjeda mnogo bi nam značila i to bi bio naš poklon građanima Živinica , koji ovih dana imaju velike probleme zbog poplava cijelog općinskog područja”.

I ovoga puta, uprkos teškoćama i veliko nevremenu koje je vladalo proteklih dana, Gradska dvorana u Živinicama biće puna simpatizera Konjuha, koji će svojim sportskim navijanjem doprinijeti novom uspjehu!/Š.G./