Rukomet: Na kraju “jeseni” Stolari 7.mjesto

Sinoć je u Sarajevu odigrana utakmica posljednjeg kola Premijer lige BiH između domaće Bosne i Konjuha. Domaćini su pobijedili rezultatom 35:27 i tako uz novu pobjedu sačuvali prvo mjesto na tabeli i postali jesenji šampioni Premijer lige BiH.

Konjuh je porazom u Sarajevu ostao sa 21 bodom i 7.mjestom na tabeli. U ekipi Konjuha najviše golova postigao je Begić, za kojeg domaći rukometaši nisu imali adekvatno rješenje. Begić je postigao čak 10 golova, ali je to bilo nedovoljno za povoljniji rezultat.Osim Begića efikasan je bio Husić sa 6 golova, Smajić i Alijagić su postigli po 3 gola itd.

U redovima Bosne Građan je postigao 11 golova, Zulfić 7, Memić i Dedajić po 4 itd. Bosna je na kraju polusezona osvojila ukupno 33 boda, Čelik ima bod manje, a Derventa i Izviđač dijele 3. i 4. mjesto sa po 30 bodova. Ispred Konjuha je još Prijedor na 5. mjestu sa 24 boda i Vogošća na 6.mjestu sa 21 bodom, koliko ima i Konjuh.

Trener Emir Hadžiavdić je nakon posljednje jesenje utakmice u Sarajevu izjavio:

“U meč smo ušli nekompletni, često smo bili izjednačeni po rezultatu, ali su domaćini ipak pred kraj susreta uspjeli “odlijepiti se” i osigurati za sebe važnu pobjedu za prvo mjesto na tabeli. Mi smo ove jeseni igrali sa podmlađenim sastavaom, vidjeli smo sa čime raspolažemo i mislim da ćemo u nastavku sezone biti znatno bolji”.

Narednog mjeseca neće izostati rukometna uzbuđenje zbog Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje nastupa i reprezentacija BiH. Dakle, do nastavka proljetnog rukometnog prvenstva očekujemo dobre rezultate naše reprezentacije!/Š.G./