Rukomet: Sloga-Konjuh 34:23

Sinoć su igrane utakmice 3.kola Premijer lige BiH. Naš Konjuh gostovao je u Gornjem Vakufu kod Sloge i pretrpio neugodan poraz.Domaćini su slavili rezultatom 34:23. Prvo poluvrijeme je bilo nerješenih 12:12, ali u nastavku utakmice domaći su prikazali nadmoćniju igru i na kraju postigli visoku pobjedu.

Sloga se pokazala kao veoma kvalitetna ekipa, jer je savladala i banjalučkog Borca, pa će svim ligašim predstavljati tvrd orah.Golove za Konjuh postigli su Smajić 6, Jozinović 5, Marčeta 4 itd.Osam ekipa ima po 4 boda, među njima je i Konjuh, pa je naredna utakmica prilika da se poveća bodovni saldo.

Narednu utakmicu Konjuh igra protiv Dervente u Živinicama- u subotu, 20.oktobra, sa početkom u 19 sati.Tim povodom danas je održana i press konferencija na kojoj su novinarima govorili trener Toni Čulina, direktor Dalibor Paligorić i rukometaš Mirko Marčeta.

Svi su optimisti u pogledu ishoda subotnje utakmcie protiv Dervente, a upućen je i poziv navijačim za podršku u ovom važnom meču 4.kola Premijer lige BiH./Š.G./