Rukomet: Susreti pionirki Bijeljine i Živinica

Ženski rukometni klub Živinice razvio je uspješnu saradnju sa odgovarajućim ekipama u BiH.Sve više mladih rukometašica bavi se ovim sportom, a danas su pionirke ŽRK Živinice u Gradskoj dvorani ugostile vršnjakinje iz ŽRK Radnik Bijeljina.

Trener živiničke ekipe Alen Hasanović, profesor tjelesnog odgoja i sporta,ističe da se porodica mladih rukometašica sve više povećava:

“Mi smo prije 15 dani gostovali u Bijeljini a danas smo ugostili ekipu ŽRK Radnik.Igraju pionirke 2008.godište i mlađe.Ranije smo igrali u Tešnju, Gračanici i Zavidovićima, čime nastojimo obezbijediti što više prijateljskih utakmica za uigravanje, a ujedno i druženje kroz sport.Uskoro planiramo organozovati turnir. Pored prijavljenih selekcija 2004.i 2006.godište, u septembru ćemo registrovati još dvije selekcije- 2008. i 2010.godište.Bio nam jecilj da imamo što više selekcija i to se ostvaruje”, kaže profesor Hasanović.

Danas je mladim rukometašicama stigla još jedna donacija od Auto škole”Edo”.

“Dobili smo osam kompleta sportske opreme, što uključuje trenerke, majice i ruksake i to ponovo od vlasnika Auto škole “Edo”, Edina Salkanovića, koji nam je februara ove godine donirao 40 kompleta sportske opreme.Zahvalni smo našem sponzoru Edinu i još da najavim da ćemo tokom jula i avgust organizovati treninge na bazenima, na otovorenom”.

Trener Ženskog rukometnog kluba Radnik iz Bijeljine Milivoje Trifković je zadovoljan današnjim gostovanjem u Živinicama:

“Naša prva ekipa takmiči se u Prvoj ligi Republike Srpske, imamo sve selekcije kluba, tako da smo danas se u Živinicama predstavili sa pionirkama našeg kluba.Djevojčice vole rukomet i posebno im je zadovoljstvo igrati utakmice, kao što je i ova današnja”./Š.G./