Rukomet:Gafar u dresu reprezentacije BiH

Desetkovana rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Dizeldorfu protiv Njemačke sa 25:21, u meču 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.Bila je vrlo dobra igra BH tima, koji je prvi dio susreta riješio u svoju korist sa 4 gola prednosti.Međutim,sticajem nesretnih okolnosti pobjeda je pripala domaćinima.

Za našu reprezentaciju nastupio je i naš rukomatš Gafar Hadžiomerović, koji je ponikao u Konjuhu.Karijeru rukometaša počeo je kao 10-godišnji dječak i prošao sve selekcije kluba, a za prvu ekipu je nastupio sa svega 16 godine.Veliki uspjeh Konjuh je postigao 2014.godine, osvajanjem 2.mjesta u doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, pa su igre Gafara privukle pažnju menadžera raznih klubova, što je dovelo do potpisivanja ugovora za mađarski Komloi, te poslije u Csurgoija, gdje je proveo ukupno 4 godine.

Gafar Hadžiomerović od ove sezone nosi dres šampiona Izraela -ekipe Maccabi Rishon LeZion, za koju nastupa srednji bek naše reprezentacije Ivan Karačić.Novu priliku da gledamo Gafara u dresu reprezentacije BiH imamo već u nedjelju, kada u Bugojnu igramo protiv Austrije.