Rukomet:Mladi Konjuhovci prvaci BiH

Ovih dana u Banja Luci je održana završnica prvenstva BiH za rukometaše 2006.godište.Mlada ekipa KOnjuha danas je stigla do finala i u toj završnici uspjela je pobijediti ekipu ŠR Banja Luka rezultatom 24:19.

“Time je mlada ekipa RK Konjuh postala šampion Bosne i Hercegovine u rukometu u generaciji 2006.godište.Bez ijednog poraza, nakon odlične sezone naši momci su dominirali na završnici državnog prvenstva.Pisali smo mnogo ranije, nakon osvojenih domaćih i međunarodnih turnira, da će se još mnogo čuti za ove momke.Nazivali smo ih u tim izvještajima ‘Zlatni’ a evo oni su to danas i postali nakon što su odličnim igrama pokorili rukometnu Bosnu i Hercegovinu”, napisano je na fb stranici RK Konjuh.

Na završnici U Banja Luci mladi rukometaši Konjuha su odigrali 5 utakmica i sve pobijedili:protiv Krivaje 27:24, Žepča 31:20,Kozare 30:23, ŠR Banja Luka /2/20:16, Izviđača 21:19 i u finalu, kako smo već napisali, pobjeđen je i prvi tim ŠR Banja Luka 24:19.

Boje Konjuha za naslov prvaka Bosne i Hercegovine 2006/07.godište branili su:
Emir Kadrić-najbolji strijelac,Ahmed-Muhamed Hodžić ,Maid Varešević, Tarik Ikanović ,Kenan Umihanić,Amel Mulavdić,Abdulah Beširović, Alem Hadžić,Aden Lugavić,Vahid Halilović,Sanjin Kamberović,Almir Nuhić,Baris Šahinpašić,Alen Pejzić,Adi Bečić i Ajdin Horić. Trener isu bili Mirko Marčeta  i Alen Hadžić.

Ponekad nam je možda i bilo previše, ponekad smo možda i bili umorni gledajući te momke kako svakodnevno pod palicom fenomenalnog Mirka Marčete treniraju u parku, pored rijeke, u dvorištima, na poligonu, na stadionu, dvorani i teretani, jednostavno se nije biralo mjesto za dodatno usavršavanje i evo nagrade za to, nisu odustali.️Momci su državni prvaci, ne to nije nimalo lako, itekako je teško i ovim činom će biti upisani u historiju rukometa BiH.

Svaka čast momci naši ZLATNI, svaka čast legendarnom Mirku Marčeti i  Alenu Hadžiću koji su zasigurno mnogo toga danas dali za RK Konjuh, a to je svijetla budućnost./Tim za medije/