Rukomet:Održana press konferencija Konjuha

Danas je u prostorijama kluba održana press konferencija RK Konjuh, povodom predstojeće dvije utakmice:gostovanja u Mostaru i domaćinstva Grčanici.Novinarima su govorili sportski direktor Jasminko Omerefendić i trener Toni Čolina.

“Narednu utakmicu gostujemo u Mostaru kod Zrinjskog i to već u subotu, dok u narednu srijedu, 21.novembra, u Gradskoj dvorani Živinice dočekujemo ekipu Gračanice. Ovaj meč igra se od 19 sati i ulaz će i ovoga puta biti besplatan”, rekao je Omerefendić.

Trener Toni Čolina osvrnuo se na poraz u prošlom kolu od Vogošće, a i prethodnog u Goraždu, pa očekuje povoljan ishod u Mostaru:

“Dvije posljednje utakmice i dva poraza su nam škola i nadamo se povoljnijem skoru u subotu u Mostaru.Bili smo radosni na prošloj utakmici protiv Vogošće kada smo vidjeli punu dvoranu naših simpatizera, ali žalosni što nismo osvojili tri boda.Imali smo peh da je povrijeđen Brkić koji nam je važan igrač. Igrači su dali sve od sebe, ali to nie bilo dovoljno za trijumf.U Mostar putujemo po pobjedu.U srijedu dočekujemo Gračanicu i nadamo se ponovo da će publika napuniti tribine i u toj utakmici moramo opravdati očekivanja i postići pobjedu.Za mnoge ekipa Gračanice je iznenađenje i iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje”.

U dosadašnjih 6 kola Konjuh je postigao 3 pobjede i zabilježio 3 poraza.Nadati se boljim rezultatima ove mlade ekipe u narednim utakmicama./Š.G./