Šah: Muharemova zlatna medalja

U organizaciji ŠS FBiH i TŠK “Sloboda”, kao tehničkog organizatora, u hotelu “Minero” Tuzla je, u periodu od 8. do 11. oktobra 2020. godine, održano 26. Kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠS FBiH.

Iako održano kasnije nego inače, zbog pandemije COVID-a 19, takmičenje je okupilo 50-ak najboljih kadeta i juniora iz Federacije BiH. Igralo se u starosnim grupama do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, odvojeno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Naš klub se i ove godine našao među osvajačima medalja. Imali smo dva predstavnika, i oba su se plasirala na PrvenstvoBiH, koje će se, nadamo se, uspjeti održati do kraja godine.

Pavičić Karlo je, u konkurenciji kadeta do 14 godina, osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju, dok je Mahmutbegović Muharem, u konkurenciji kadeta do 18 godina, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

U narednom periodu, OŠK Živinice, pored već spomenutog kadetskog i juniorskog prvenstva BiH, očekuje i nastup u I “A” Ligi ŠS FBiH, te organizacija tradicionalnog kadetskog turnira “Šahovske nade BiH”.

OŠK Živinice želi da iskoristi ovu priliku i zahvali se svim prijateljima kluba na dosadašnjoj pomoći u radu, a posebno Ministarstvu za nauku, kulturu i sport TK./Tim za medije/