ŠF Colibri:Musin put preko Mostara do zvijezda

Posljednijih godina se priča da se može postati vrhunski fudbalski stručnjak ako bar malo vremena provedete u nekom od mostarskih klubova.To nam potvrđuju uspjesi Luke Modrića koji je igrao za Zrinjski, a koliko je postigao ne treba trošiti riječi.Tako isto i trener Hrvatske Dalić igrao je u Veležu i postigao vrhunske rezultate-da pomenemo reprezentaciju Hrvatske, koju je prije 4 godine doveo u finale Mundijala u Rusiji.

Mostarskim putom krenuo je i Mustafa Numanović, jedan od najvećih talenata u BiH.Rođen je 2004.godine, a ponikao je u Školi fudbala Colibri u Živinicama, pod rukovodstvom trenera Nedima i Halila Mahmutovića.Tim povodom nam je trener Nedim izjavio:

“Mladi Musa, kako ga inače zovemo, potpisao je stipendijski ugovor sa Zrinjskim, šampionom Premijer lige BiH.Nastupat će za juniore ovog našeg poznatog kluba, ali ja vjerujem da će on brzo stići do prvog tima. Nakon pionira prelazi u Sarajevo i nastupa za U-15, a januara ove godine prelazi u Slobodu, gdje pruža odlične igre, što nije ostalo nezapaženo selektoru U-19 reprezentacije BiH. Musa je priliku iskoristio i protiv Bugarske, kada je bio naš najbolji igrač.To nije ostalo nezapaženo , te je najbolji klub u BiH Zrinjski  bio najkonkretniji.Iako je Musa imao ponude od domaćih i stranih klubova odlučio je nastavit svoju karijeru u Zrinjskom”.

Musa nam je rekao da je zadovoljan prijemom u ovom mostarskom klubu i da će učiniti sve da opravda povjerenje stručnjaka šampiona Zrinjskog./Š.G./