Spartansi u novu sezonu s najvećim ambicijama

Košarkaški klub Spartans će u novu sezonu A1 lige ući s najvećim ambicijama. To bi značilo igrati Play off i kroz njega pokušati izboriti Premijer ligu BiH.

Kako sada stvari sto je mnogo toga će biti promijenjeno kada je u pitanju KK Spartans iz Živinica, koji je ove sezone jedini A1 ligaš iz ovog BH grada. Prošlu sezonu smo igrali primjerono i ostvarili odlične rezultate. Na kraju sezone smo podijelili 4. poziciju sa KK Jablanica, koja je kasnije igrala Play off.

O svemu što je iza nas i onome što nam dolazi na red reći će nam Mirza Memić, čovjek koji sada obnaša funkciju direktora kluba:

“Kada smo osnivali KK Spartans imali smo jasne vizije u kojem smijeru hoćemo da idemo. Krenuli smo praktično s jednom istinskom energijom košarkaškog entuzijaste i pokrenuli regionalnu priču. Ta regionalna priča se svakim danom razvija i diže na veći nivo. Protekla sezona nam je bila izrazito teška. Prešli smo put od omladinskog kluba koji se takmičio u Ligi mladih do kluba koji je postao hit u Drugoj ligi BiH. Neki nepoznati Spartansi su bez puno pompe bili u samom vrhu tabele. Skromni smo i pravimo sitne korake napreijed. Tako smo onako stidno prošli kroz mnoge prepreke u sezoni. Sve je to put koji se pokazao ispravnim. Dolaskom trenera Ninića krenuli smo dalje u podizanje kluba na viši nivo. Disciplina, odnos prema treningu i dr. je podignut na profesionalni nivo, pa smo praktično selektirali igrače po spremnosti na odricanje za profesionalno bavljenje košarkom. Naša seniorska ekipa je sačinjena od mladih, izrazito perspektivnih igrača, koji će biti vođeni od iskusnijih igračaa,a koji su igrali Premijer ligu, kao i trenutno povrijeđenog Korkutovića.Pored stručnog košarkaškog dijela, ovih dana smo u stalnim pregovorima oko reorganizacije Skupštine i Upravnog odbora kluba. Sa novim ljudima ćemo krenuti u infrastrukturne projekte od velikog značaja za košarku i Grad Živinice. Ideja je da klub postane zvijezda vodilja razvoja sporta u Živinicama”, kaže nam direktor Spartansa Mirza Memić.

Pri kraju su pripremne utakmice i tempiranje forme za start prvenstva, o čemu Memić kaže:

“Naredne sedmice putujemo u Mostar gdje igramo zadnju pripremnu utakmicu pred sezonu. Zvanično, prvo kolo A1 Lige igramo u Zenici protiv OKK Čelik. Čelik je klub koji je uvijek težak protivnik i očekujemo veliku borbu u Zenici. Nadamo se fer i korektnoj igri, a mi idemo dati sve od sebe i pokušati obradovati naše simpatizere odmah na startu lige“.

Nakon što su počele nogometne i rukometne prvenstvene utakmice, uskoro starta u novoj sezoni i košarkaško natjecanje, koje ljubitelji ovog popularnog sporta nestrpljivo očekuju, kao i nove velike rezultate Spartansa./Tim za medije/