Sport: Mladi Milleniuma i karatisti Orkke

U 3.kolu Lige mladih RKS Tuzla košaraške slekcije Millenniuma nisu imale sportske sreće, pa su u susretima protiv Magica postigli jednu pobjedu i dva poraza. Pioniri Millenniuma pobijedili su svoje vršnjake rezultatom 31:28, dok su kadeti i juniori poraženi.

Pioniri millenniuma su na 2.mjestu sa istim brojem bodova kao i prvoplasirani Silver Kings-po 9. Kadeti Millenniuma nakon 5 odigranih utakmica zauzimaju 7.mjesto sa 7 osvojenih bodova.

Juniori su na 5.mjestu sa 6 osvojenih bodova. Narednog vikenda mlade selekcije Millenniuma domaćini su vršnjacima iz Gračanice.

Karatisti Orkke osvojili medalje u Gradačcu

U organizaciji Karate kluiba “Zmaj” Gradačac, u sportskoj dvorani gradačačkog sajma, održano je kantonalno prvenstvo u karateu. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 520 takmičara iz 19 karate klubova.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je nastupio sa 8 takmičara koji su bili u pratnji trenerice Danijele Sekulić i osvojio 5 medalja, i to dvije zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

Zlatnim medaljama su se okitili Đozić Mensur u kategoriji borbe juniori -68 KG i Muradbašić Haris, u kategoriji borbe dječaci 12 godina -50 KG.

Srebrenu medalju je osvojio Muradbašić Haris u katama, dok su se bronzanim medaljama okitili Bandić Nedim kate i Halilović Semir kate./Ž.Z./