Sport: Može li ŽRK Živinice ponovo u Premijer ligu?

U vrijeme dok lopte miruju sjećamo se velikih uspjeha Ženskog rukometnog kluba Živinice, koji je u prethodnoj deceniji bio među najboljim ekipama u državi.Danas našim rukometašicama ne cvjetaju ruže i već duži period takmiče se u Prvoj ligi Federacije BiH.

U prethodnoj deceniji igrale su zapaženu ulogu u Premiejr ligi BiH, jednom su bile i tećeplasirana ekipa, te se takmičele u Euro kupovima.

Na našem fotosu je zajednički snimak ekipa ŽRK Živinice i ŽRK Borca iz Banja Luke, koje su maja te 2009.godine gostovale u našem gradu.Već su bile obezbijedile šampionskju titulu, pa je rukovodstvo Rukometnog saveza BiH, prije početka utakmice, uručilo pobjednički pehar ekipi iz Banjaluke.Gošće su teškom mukom izborile pobjedu rezultatom 30:28, a predvodio ih je trener-rukometna BH legenda Rade Unčanin.

Ekipa ŽRK Živinice, predvođena trenerom Ibrahimom Hamidovićem igrala je u slijedećem sastavu:Tešanović, Kamarić, Goletić, Mujagić, Ribić, Aljić, Nurkić, Tursunović, Pejkušić A, Zupčević, Mavrović, Suljanović, Čejvanović i Pejkušić S.

Za očekivati je da u narednom periodu novo rukovodstvo ŽRK Živinice pokuša vratiti stari sjaj ženskog rukometa u našem gradu, a to znači povratak u Premijer ligu BiH./Š.G./

Na slici:Ekipe Živinica i šampioniki BH Borca sa  peharom