Sport: Polusezona Lige Univerziteta Tuzla

Centar za sport Univerziteta u Tuzli već četiri godine za redom uspješno organizira Malonogometnu ligu za zaposlenike Univerziteta. Nakon odigranih 9 kola tj. završetka prvog dijela sezone ekipa FTOS trenutno je prva na tabeli sa osvojenih 23 boda, dok drugo mjesto sa istim brojem bodova 21 dijele ekipe Tehnološkog i Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta.

Prvi dio sezone bio je zanimljiv u svakom slučaju, ljubitelji malog nogometa mogli su vidjeti mnoštvo prelijepih golova, asistencija, ali nisu izostali ni grubi startovi koji su u dosadašnjem dijelu takmičenja kažnjeni sa 14 žutih i dva crvena kartona.

Najbolji strijelac prvog dijela sezone je Emir Ahmetačević sa dvadeset i jednim postignutim golom iz ekipe Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, dok jedan manje postignut gol ima igrač Tehnološkog fakulteta Ervin Karić.

Pauza će trajati do 14.2.2018. godine, kada će se odigrati prva utakmica drugog dijela sezone. Jedan od ciljeva organizacije ovakvog takmičenja je razvijanje svijesti o bitnosti bavljenja sportskim aktivnostima koja za posljedicu treba da imaju očuvanje i unapređenje zdravlja. Također, da takmičenje ima svoju opravdanost govori podatak da u ligi učestvuje 100 zaposlenika koji svoje vrijeme pored toga što provode na terenu često organizuju druženja svojih ekipa.

Učestvuje 10 fakulteta ekipa i to:

Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet
Prirodno – matematički fakultet
Studentski centar
Fakultet za tjelseni odgoj i sport
Ekonomski fakultet
Medicinski fakultet
Rudarsko geološko – grašeninski fakultet
Filozofsko fakultet
Mašinski fakultet
Tehnološki fakultet