Sport: Pozivnica za košarkaški spektakl i humanost

Poštovani ljubitelji sporta, ljubitelji košarke, građani Živinica, humanisti i prije svega ljudi, Uprava KK Živinice Vas poziva na košarkašku utakmicu između KK Živinice i KK IBU Spartans, koja će se odigrati dana 09.02.2019.godine (subota) sa početkom u 19.00 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama, koja će, pored košarkaškog spektakla, biti i humanitarnog karaktera.

Prave i istinske ljubitelje sporta, košarke, ljude, ovim putem želimo da upoznamo, da je Uprava KK Živinice dana 04.02.2019.godine (ponedjeljak), na svojoj redovnoj sjednici, donijela Odluku da se na utakmici KK Živinice i KK IBU SPARTANS naplaćuje ulaz u iznosu od 3.00 KM, te da će cjelokupan iznos od prodaje ulaznica KK Živinice donirati UDRUŽENJU “NAŠE DIJETE” KLADANJ.

Uprava KK Živinice obezbjedila je dolazak djece i njihovih roditelja iz pomenutog udruženja, kako bi bili naši gosti i kako bi gledali i uživali u košarkaškoj utakmici. Na pomenutoj utakmici , za djecu iz ovog udruženja, KK Živinice će obezbijediti prigodne poklone, kako bi se ugodno osjećali za vrijeme utakmice, te će se cjekupan iznos od prodaje ulaznica uručiti Udruženju “Naše dijete” Kladanj.

Dođite i upoznajte ovu djecu, pokažite da ih podržavate jer su i oni dio društva i trebaju da budu briga šire društvene zajednice.

Dragi Živiničani, želimo da Vas pozovemo da dođete u što većem broju, pokažimo da smo humani i da imamo osjećaja i pažnje i za tu djecu, jer ona to zaslužuju.

KK Živinice ovim želi da nastavi sa svojom pozitivnom praksom i kao mnogo puta do sada pokazati da može organizovati, realizirati i podržati mnoge humanitarne projekte kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama, o čemu su naši simpatizeri i javnost jako dobro informisani.

Dođite da zajedno uživamo u košarkaškom spektaklu, a ujedno da budemo dio jedne lijepe i humane priče.

Dođite da zajedno pokažemo svima da su živinice grad košarke.
Neka pobjedi sport, košarka, ljudskost i humanost.
Od malena za sva vremena…SAMOKKŽIVINICE /Uprava KK Živinice/