Sport: Trk Živinice na Sarajevskom polumaratonu

Održan je Sarajevski polumaraton, 12. po redu, a okupio je blizu tri hiljade trkača iz 45 zemalja svijeta.
Prvi kroz cilj je utrčao takmičar iz Kenije Kipruto Stenli 01:07:14, dok je drugi bio takmičar iz Turske Aykut Tasdemir 01:08:01, a treće mjesto osvojio je trkač iz Bugarske Ivo Balabanov 01:08:03

U ženskoj konkurenciji najbilja je bila takmičarka iz Srbije Olivera Jeftić 01:14:46. Ovogodišnji Sarajevski polumaraton oborio je brojne rekorde, a prvi put više od 50 posto učesnika bilo je iz Bosne i Hercegovine, što ukazuje na kvalitetan rad na omasovljavanju ovog sporta u BiH”- poručuju organizatori.

I ove godine utrka je bila otvorena za sve, pa su u njoj učestvovale i osobe s poteškoćama u razvoju. Rekreativci su trčali utrku Fun Run među kojima je bilo i najmlađih, ali i onij treće životne dobi.

Trkači Rekreativni Klub “TRK” Živinice ovog puta imao je šest učesnika i to pet u muškoj i jednu u ženskoj kategoriji.

Mirza Bajrić i Kenan Memić su ušli u cilj zajedno uz vrijeme 01:46:12, Adnan Šabanović je istrčao za 01:53:50, Jasmin Nukić 02:05:59, Asmir Kovačević 02:16:01, svi navedeni trčali su polumaraton (21 097).
U ženskoj konkurenciji Edita Belkić je nastupila na Fun Run utrci (4km) te ušla u cilj za 18:45.

Treba spomenuti da je ovo bio prvi polumaraton za Kenana, te da se Mirza sprema za minshenski maraton (42 195) koji se održava sredinom oktobra nakon čega će postati prvi Živiničan koji je uspio u tome i učinit će trkačku scenu Bosne i Hercegovine kao i naš grad ponosnim i bogatijim za još jednog maratonca.
Ovom prilikom pozivamo i ostale građane da se uključe u trkački pokret koji se odlično razvija na tlu Bosne i Hercegovine, te želimo izraziti zadovoljstvo nakon još jednog uspješnog nastupa za naše članove.
Trčimo zajedno!/E.Hrustemović/