Sport: Šotokan domaćin Karate turnira TK

Veliki sportski događaj organizovan je danas u Gradskoj dvorani Živinice.Riječ je o Regionalnom takmičenju u okviru kojeg se održava Karate liga Tuzlanskog kantona.Domaćin i organizator ovog velikog sportskog događaja je Klub borilačkih sportova Šotokan.

Predsjednik KBS Šotokan Ahmo Bojić nam je rekao da je odziv karatista iz cijele BiH nadmašio očekivanja:

“Danas u našoj Gradskoj dvorani Živinice takmiči se 26 ekipa iz Tuzlanskog kantona,ZE-DO kantona, Sarajevskog kantona, Republike Srpske i Brčko Distrikta.Ukupan broj karatista nadmašio je 600 takmičara, uzrasnih kategfodija djeca 6 godina kate i borbe ekipno i pojedinačno, te do juniorskih kategorija, takođe kate i borbe-ekipno i pojedinačno.Za najbolje karatiste obezbijedili smo pehare, medalje i diplome”, rekao je Bojić.

Zanimljivo je istaći da se turnir održava bez podrške lokalne uprave, a kako saznajemo KBS Šotokan ove godine nije se našao ni kao budžetski korisnik općine Živinice, uprkos velikim uspjesima na sportskim terenima.Ipak, nije bilo bez podrške, u pomoć je pristigao Atrius, a podrška je stigla i od KBS Konjuh.

“Rado smo se odazvali da i naši karatisti uzmu učešće na ovom velikom turniru karatista.Naš Karate klub Konjuh danas učestvuje sa 50 svojih takmičara i nadamo se novim medaljama, a KBS Šotokanu želim puno uspjeha u današnjem domaćinstvu”, rekao nam je trener KBS Konjuh Zinet Goletić.

Čast da Regionalno takmičenje karatista proglasi otvorenim pripala je aktivisti Šotokana i jednom od trenera kluba Ahmetu Buliću, koji nam je rekao da njegov Šotokan nastupa sa 120 takmičara.

Prilikom svečanog otvaranja turnira Bulić je poželioo svim učesnicima sreću -da postignu što bolje uspjehe, nakon čega su otpočela takmičenja, koja će trajati do kasnih popodnevnih sati./Š.G./