Sportski talenti-Melisa Islamović

Ženski rukometni klub Živinice takmiči se u Prvoj ligi Federacije BiH.Ekipa je sastavljena od mladih rukometašica, među njima i učenice osnovne škole, koje su pokazale talenat.Kapiten ekipe je Melisa Islamović, ujedno najbolja i najiskusnija u ekipi.

“Rukomet sam zavoljela od svoje desete godine, a kada sam navršila 15 godina zaigrala sam za prvi tim i tu sam i danas.U ekpi igram srednjeg beka, a u prosjeku postižem 10 golova po utakmici.Imamo mladu ekipu i pred nama je još mnogo rada, pa ni uspjeh neće izostati.Trener Osman Tulumović ima veliko iskustvo, ranije je bio rukometaš Konjuha, a s obzirom da je perofesor tjelesnog odgoja i sporta razlog su više da ćemo iz godine u godinu biti sve uspješnije”, rekla nam je Melisa Islamović.

Melisu pamtimo još od prvih nastupa za mlađe selekcije kluba.Tokom 2017.godine bile su prvak TK, a potom na završnici državnog prvenstva BiH u Grudama osvojile su treće mjesto.Melisa Islamović je tada potvrdila visoku klasu:

“Dobila sam pehar kao najboji strijelac i to mi je bio veliki podstrek za dalji rad. Sada mi je želja da klub od iduće sezone igra značajniju ulogu u prvenstvu Prve lige FBiH,vjerujem u uspjeh, imamo mlad tim koji će sigurno steći samopouzdanje”.

Melisa je  pohađala nastavu u Prvoj osnovnoj školi Živinice i nastavila u Mješovitoj srednjoj školl, gdje je stekla zvanje frizera.Ali, posao je pronašla u jednoj od gradskih kladionica.Melisi i njenom klubu ŽRK Živinice želimo puno uspjeha u nastavku prvenstva./Š.G./