Sport:SKOSI najuspješnija ekipa u BiH

Veliko priznanje zasluženo je stigle na adresu SKOSI Živinice.U organizaciji Sportskog saveza invalida FBiH, u hotelu Holivud na Ilidži, održan je tradicionalni izbor sportiste godine osoba sa invaliditetom za 2021.godinu.

U konkurenciju mnogih sportskih ekipa i pojedinaca koje se takmiče na državnom i međunarodnom programu takmičenja, nagradu je dobila i ekipa Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom iz Grada Živinice.Naime, ekipa SKOSI Živinice je proglašena

NAJUSPJEŠNIJOM ŽENSKOM EKIPOM OSOBA SA INVALIDITETOM U BIH ZA 2021. GODINU U KONKURENCIJI PARAOLIMPIJSKIH SPORTOVA.

Ovu vrijednu nagradu u ime kluba primila je vođa ekipe i podpredsjednica Uprave SKOSI Safeta Jagodić.

Ženska ekipa je u tekućoj godini osvojila prva mjesta na državnom prvenstvu BiH, Kupu BIH,Ligi Federacije BiH i Ligi Tuzlanskog kantona.

Takođe i za veoma uspješno učešće na takmičenjima u pojedinačnoj kategoriji, članice Alme Hodžić su briljirale na međunarodnim takmičenjima, te je vrijedno istaći ih:Safeta Jagodić, Alma Hodžić, Rasma Beganović, Šefika Mujić sa asistentom Ismetom Mujić I Mevla Muratović.

Iz Uprave kluba ističu da su navedeni uspjesi rezultati upornog rada članova ekipe, Uprave kluba, trenera, kao i institucija koje su podržale rad ovog kluba tokom 2021.godine i bez koji se ne bi osigurala sredstva niti uslovi za učešće na takmičenjima.

Zato zahvalnot SKOSI upućuje Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike,Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu za kulturu,  sporta i mlade TK i Gradu Živinice./Predsjednik UO Bećir Džinić/