KBS Seiken:U subotu “ŽIVINICE OPEN 2021”

Cijenjeni ljubitelji sporta,

Zadovoljstvo nam je najaviti Vam „1. Otvoreno prvenstvo u karateu “ŽIVINICE OPEN 2021”, koje će se održati 19.6.2021. godine u Gradskoj dvorani Živinice, povodom Dana Grada Živinice.

Prethodnih godina svjedočili smo izuzetno uspješnoj organizaciji brojnih karate turnira u Živinicama na kantonalnom nivou. Rezultati našeg klubskog rada nisu ostali neprimijećeni, te smo ove godine počašćeni od Karate saveza FBiH, da budemo organizatori prvog karate turnira u našem gradu na internacionalnom nivou, na što smo jako ponosi.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije a sa ciljem zaštite svih učesnika ovog događaja, program takmičenja je posebno prilagođen. Takmičenje će se odvijati po unaprijed utvrđenoj satnici, a takmičari će biti raspoređeni u više odvojenih sala i prostorija u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Takmičenje će se odvijati po WKF pravilima za pionire, kadete, juniore i U-21 na 3 borilišta (kate i borbe, pojedinačno i ekipno). Očekujemo učešće klubova iz cijele Bosne i Hercegovine sa oko 400-500 takmičara. Za najuspješnije smo obezbijedili sljedeće nagrade:

– Neslužbene kategorije – svi takmičari dobijaju učesničke medalje
– Medalje i diplome za osvojena prva 3 mjesta u službenim kategorijama (dva treća mjesta)
– Pehar za prvo mjesto u ekipnim kategorijama
– Pehar za najuspješnijeg takmičara i takmičarku
– Pehari za 3 prvoplasirana kluba na turniru

Cilj nam je da naš turnir u budućnosti, uz nesebičnu podršku klubova, Karate saveza na svim nivoima, kao i lokalnih vlasti, stekne epitet tradicionalnog, prepoznatljivog i izuzetno uspješnog karate turnira na ovim prostorima./Tim za medije/