SSK Konjuh: Drugo mjesto u Zenici

Streljačko sportski klub Konjuh Živinice nastavlja postizati sve bolje rezultate na raznim turnirima širom BiH, ali i na prvenstvima Federacije BiH. O jednom takvom uspjehu više saznajemo od predsjednika SSK Konjuh, Bećira Džinića:

“Zlatna djeca našeg kluba, predvođena prvakom Federacije BiH za prošlu godinu, a sada trenerom kluba, Medinom Čaušević, poslije prvog kola Federalne lige, održanog u Zenici, u disciplini serijska vazdušna puška, u konkurenciji 9 klubova iz F BiH, zauzimaju odlično drugo mjesto sa 481 krugom.Redovno treniramo i vidimo da je to najbolji recept za postizanje uspjeha”.

Šampionka Medina Čaušević, iako mlada, pokazale se odlično i u trenerskoj ulozi, a o najnovijem uspjehu kaže:

“Nastojim sve ono što sam ja naučila iz streljaštva prenijeti na ostale članace i članove našeg kluba, pa ako je suditi po postignutim rezultatima, mislim da ću i kao trenerica postizati vrijedne uspjehe, kao što sam to činila i kao takmičarski član ekipe”.

Poželimo SSK Konjuh još mnogo uspjeha, a za očekivati je da će se vrlo dobro plasirati i na predstojećem proglašenju najbojih sportista općine Živinice./Š.G./