SKOSI Živinice:Medalje iz Sarajeva

U povodu obilježavanja Dana grada Sarajeva održan je XVII po redu tradicionalni Šestoaprilski turnir u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.

Na turniru koji je organizovao Streljački savez invalidnih lica u FBiH, nastupilo je oko 100 strijelaca iz Sarajeva, Goražda, Mostara, Zenice, Maglaja, Živinica, Kladnja, Tuzle, Sanskog Mosta, Bihaća, Trebinja, Gacka, Nevesinja, Bijeljine, Travnika, Donjeg Vakufa…

Zamjenik predsjednika  Streljackg kluba osoba sa invaliditetom SKOSI Živinice, Bećir Džinić nam je saopštio postignute rezultate kluba na ovom tradicionalnom takmičenju u našem glavnom gradu:

” U konkurenciji 23 ekipe iz BIH naša ženska ekipa osvojila je odlično 3. mjesto, a muska ekipa 6. mjesto.U pojedinačnoj konkurenciji osvojili smo dvije zlatne medalje u SH, 2 pojedinačnoj kategoriji.Dakle, zlatnim medaljama okitili su se naši strijelci Alma Hodžić u ženskoj kategoriji, za osvojeno prvo mjesto sa 357 krugova, i Mirsad Begić prvo mjesto u muškoj kategoriji, sa 370 krugova”.

Uspjesima u Sarajevu nastavljena je tradicija vrlo dobrih nastupa naših strijelaca na mnogim turnirima širom Bosne i Hercegovine./Š.G./