Stari asovi:Stjepan Žepić

Iz starih albuma nalazimo bivše fudbalere Slavena koji su ostavili dubokog traga u ovom nekad veoma uspješnom nogometnom kolektivu.Jedan od njih je i Stjepan Žepić.

“Ja sam u Slavenu počeo trenirati od 1972.godine u pionirima, kasnije u omladinskim kategorijama, a od 1975.godine sam kao sedamnaestgodišnjak igro u Mladost Gornje Živinice, gdje sam u prvoj ekipi bio najbolji strijelac.Vraćam se u Slaven 1977. godine u prvu ekipu u Jedinstvenoj regionalnoj ligi BiH.Tu sam igrao sve do 1988.godine gdje sam više puta bio najbolji strijelac.U tom periodu sam pet godina bio kapiten ekipe”, prisjeća se nekadašnj Slavenovac Stjepan Žepić.

Nakon što je okačio”kopačke o klin” Žepić je bio trener kadeta Slavena, te ekipe Radnika iz Lipnice i Metalca, a takođe je bio i  i sudac nogometnih utakmica Prve lige BiH, gdje je bilježio značajne rezultate.

Sadašnje stanje u Slavenu ga čini veoma tužnim, o čemu nam je rekao:

“Zaista je tužno da nam je Slaven pao tako nisko u najniži rang, tako da ima nekoliko timova iz sela na području Grada Živinice koji su bolje plasirani i u višim su rangovima od našeg nekadašnjeg velikana.Potrebno je hitno poduzete mjere za ozdravljenje kolektiva, to je dužnost svih nas”, mišljenja je ovaj nekadašnj as i kapiten Slavena.

U njegovo vrijeme boje Slavena branili su još Bajrić, Iveljić, Šabanović, Grgić, Čajić, Kamberović, Softić, Kriste, Kulić, Kurević i drugi./Š.G./