Streljaštvo:Uspjeh SSK Konjuh na Prvenstvu BiH

U nedjelju je u organiazciji Streljačkog saveza BiH, u Zetri, održano 29.Prvenstvo BiH u sportskom streljaštvu.Takmičarska disciplina standard puška i pištolj, a učešće je uzelo 16 klubova sa 126 najboljih takmičara iz BiH.

Na navedenom takmičenju zapažen uspjeh postigli su takmičari Streljačkog sportskog kluba Konjuh, koji su nastupili u sastavu:Naza Hodžić, Elmira Nukić, Lea Samardžić i Iman kurtović u disciplini puška i Adem Musić u disciplinji pištolj.

U ukupnom ekipnom plasmanu članice Konjuha osvojile su odlično 4.mjeto sa postignutih 1810 krugova, što je to ujedno i rekord kluba.

U pjedinačnoj konkurenciji najboljih strijelaca BiH u ženskoj seniorskoj kategoriji, vrijedno je istaći rezultate Naze Hodžić, koja je osvojila 11. mjesto sa ličnim rekordom od 606,5 krugova i Elmire Nukić, za osvojeno 14. mjesto sa ličnim dosadašnjim rekordom od 605,6 krugova.

Odlične rezultate su ostvarili i ostali članovi Konjuha, Lea Samardžić i Iman Kurtović, koje su doprinijele ekipnom plasmanu, kao i Adem Musić koji je nastupio u pojedinačnoj kategoriji pištolj.

Ekipu Konjuha već u nedelju u Sarajevu očekuje Prvenstvo BiH u kategoriji juniori, kao i učešća u ligi kadeta i međunarodnom takmičenju u aprilu ove godine./predsjednik UO i trener ekipe Bećir Džinić/