Svojat:Uskoro turnir “Izet Selimović-Izo”

U Svojatu je sve spremno za održavanje 12.Memorijalnog turira u nogometu “Izet Selimović-Izo”, posvećen prvom šehidu odbrambeno oslobodilačkog rata, rodom iz ovog mjesta.Izet Selimović je odlikovan Zlatnim ljiljanom, za ispoljenu hrabrost tokom rata.

U Organizacionom odboru ističku kako je obaveza očuvanje lika i djela ovog hrabrog borca, a da je organizacija turnira najbolji vid nezaborava onih koji su položili svoje živote za domovinu BiH:

“Naša je obaveza da njegujemo sjećanje na prvog šehida naše općine, koji je dao svoj život za BiH. Koliko se poštuje njegov lik i djelo najbolje govori veliki broj ekipa koje učestvuju na turniru, a uz to prati utakmice veliki broj posjetilaca. Ovo je najposjećeniji trunir u Tuzlanskom kantonu”.

Turnir počinje 2.avgusta, u petak, a svečano otvaranje počinje u 20 sati.Prijave ekipa su do četvrtka, 01.avgusta.Isti dan u prostorijama Područne osnovne škole Svojat održat će se izvlačenje grupa i parova u 20 sati.

Kotizacija po ekipi iznosi 100 KM, a igra se po sistemu 5+1. Generalni pokrovitelj turnira je gradonacelnik dr.Samir Kamenjaković

Uz veliki nagradni fond zagarantovana dobra zabava. I ovoga puta bit će dobrog fudbala jer je prijavljen veliki broj ekipa.Mjesta još ima pa sugerišemo potencijalnim učesnicima da se prijave, pošto je broj ekipa učesnica turnira ograničen!/Tim za medije/