Talenti: Nedimovih 60 koševa

Nedim Kamberović spada u red najtalentovanijih igrača u svom godištu, u Bosni i Hercegovni. Petnestogodišnji igrač Spartansa (194 cm), potvrdio je to u nedjelju u redovnom kolu Lige mladih RKS Tuzla.

Kamberović u kadetskoj konkurenciji protiv Silver Kingsa iz Srebrenika ubacio je ni manje ni više nego 60 poena! Ukupno je imao tri promašaja, dva za dva poena i jedan za tri poena. Sigurno je da bi ovom mladiću pozavidjeli i NBA košarkaši! Pored košgeterskog učinka Kamberović je dodao devet skokova, sedam asistencija i osam ukradenih lopti. Svoj tim predvodio je do pobjede 90:72.

Ovaj mladi igrač Spartansa bio je prošle sezone MVP pionirske Liga mladih RKS Tuzla, te je nastupao za seniorsku ekipu KK Spartans u A1 ligi FBiH. U tekućoj sezoni bilježi nastupe za kadete, juniore i seniore. Pored talenta koji posjeduje, posebno ga odlikuju radne navike. Igra na poziciji plejmejkera, a omiljeni košarkaš mu je Bogdan Bogdanović.

Sigurno je da se odavno ne pamti ovakva dominantna partija u omladinskim kategorijama, da jedan mladi igrač postigne 60 poena i uz to se istakne u asistencijama i skokovima.Spartanas je od osnivanja u svom radu akcenat je stavio na mlade igrače.Moramo da spomenemo da Nedim u nedjelju nastupa za Senirsku ekipu,gdje će igrati protiv prvoplasirane ekipe iz A1 Lige, ekipe KK Radnički iz Goražda./Press Spartans -A.Meštrić/