Tupković:Otvoren 12. memorijalni malonogometni turnir

Sinoć je na poligonu ispred Područne škole u Tupkoviću svečano otvoren tradicionalni 12. po redu malonogometni turnir. Turnir se igra u čast 23 šehida i poginula borca MZ Tupković, od kojih je čak 5 bilo aktivnih fudbalera NK Napredak što ovom turniru daje posebnu draž.

Cilj ovogodišnjeg turnira je evociranje uspomena na 23 šehida i poginula borca MZ Tupković, na 23 heroja koji su svoje živote dali za slobodu i nezavisnost naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Na turniru je učešće uzelo 20 ekipa kako iz Živinica tako iz Banovića i Kalesije. Ekipe su raspoređene u 4 grupe. Generalni pokrovitelj turnira je gradonačelnik Grada Živinica, dr.sc. Began Muhić.

Oficijalni dio programa započeo je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na centralnom šehidskom spomen- obilježju u Tupkoviću, nakon toga uslijedilo je intoniranje himne naše jedine domovine Bosne i Hercegovine i obraćanje gradonačelnika. Turnir je proglasio otvorenim gradonačelnik Began Muhić.

Gradonačelnik Muhić u svom obraćanju je istakao: “Zadovoljstvo mi je što sam večeras u Tupkoviću, povodom jedne ovakve manifestacije, memorijalnog turnira u čast naša 23 šehida i poginula borca. Narod Tupkovića je dao veliki doprinos odbrani našeg Grada i domovine. Ovakvi turniri su značajni radi mlađih naraštaja, da se sjećaju i nikada ne zaborave naše heroje”!

Početni udarac izveo je dugogodišnji sportski radnik Muzafer Mušanović, otac šehida Sefera Mušanovića. Pravdu na ovogodišnjem turniru dijeli renomirani sudijski par iz Živinica, Amir Hodžić i Ibro Mušanović. Program je vodila Lida Arifi!/Ismet Korajac/