Turnir u mini basketu pripao ekipi Aluplastik

Sjajna organizacija medjunarodnog turnira u BASKETU 3×3 koji se organizovan posljednjeg vikenda u junu mjesecu 2019.godine u Živinicama. Organizatori su dobili najbolje i najvece moguce ocjene za organizaciju, gdje su se pobrinilu za sve detalje u organizaciji i da sve ekipe domacinski ugoste.

Zasluženo osvajači turnira su bili predstavnici domaće ekipe ALU PLASTIK koja je bila predvođena sjajnim igračem Adom Korkutovićem i osvojila ovaj znacajan FIBA medjunarodni turnir.

Turnir su obilovale sjajne akcije, takmičenje u tricama i zakucavanjima. Ono sto je kao KRUNA ovog turnira bilo, jeste da je najbolji igrac TURNIRA MOMAK IZ NOVOG SADA odlucio da ne nastupa u finalu gdje je igrala njegova ekipa, samo iz razloga sto je odlicni kosarkas Alex iz protivnicke ekipe u cetvrtfinalnoj utakmici se povrijedio. Osim sto je ovaj sjajni kosarkas ponio epitet najboljeg, on je ujedno i najveci FAIR PLAY igrac turnira, i poslao sjajnu poruku. RESPECT I KAPA DO PODA MAJSTORE.

Dakle, prva nagrada pripala je najboljoj ekipi Aluplastik Živinice u iznosu od 2 hiljade KM, dok je drugo mjesto i hiljadu KM pripalo ekipi Auto kuća Sekulić iz Novog Sada./S.Mulabdić/