U subotu 13. “Memorijal biciklistima”

Biciklisti Zmaja od Bosne u subotu, 7. avgusta, organizuju Memorijal biciklistima, koji se boduje za Premijer ligu BiH i Dunavski kup. Trener BK Zmaja od Bosne i selektor reprezentacije BiH Hajrudin Trle o tehničkim detaljimna trke kaže:

“Sve više je ekipa koje se prijavljuju za pomenuti Memorijal, a izvršili smo sve potrebne pripreme, tako da smo spremni.Imamo i potrebno iskustvo jer smo već 12 puta organizovali ovo natjecanje.Okupljanje je u Simin Hanu do 11,40 sati i startamo od Požarnice, dok je cilj Gornja Obodnica.Podsjećam da vozimo relacijom Gornja Tuzla – Tetima – Dokanj – Breške – Gornja Obodnica, u dužini od 27 km.Ovo je dosta zahtjevna trka, ali uvijek imamo veliki broj klubova i pojedinaca i što je važno napomenuti učestvuju sve kategorije biciklista”, istuče Hajrudin Trle.

Kao i ranijih godina i ovoga puta je slaba podrška, ali to neće umanjiti značaj utrke:

“Nemamo značajnije podrške osim Grada Tuzla i Vlade TK, na čemu im se neizmjerno zahvaljujem.Pomenuo bi i značajnu pomoć Udruge Stara Majevica koja je uvijek uz nas”.

Ekipa Zmaja od Bosne je oslabljena, ali optimizma ne manjka, tako da se očekuju značajni rezulatai na 13.Memorijalu biciklistima u čast.Tuzlanski biciklisti su dobili niz poziva iz okruženja da učestvuju na takmičenjima, o čemu nam je trener i selektor Hajrudin Trle rekao:

“Mi smo uvijek bili dobri gosti i takođe dobri domaćini kada mi organizujemo takmičenja, pa zato imamo brojne pozive od Makedonije do Slovenije.Nismo u mogućnosti udovoljiti većini poziva zbog slabe podrške radu našekg kluba.Tamo gdje učestvujemo imamo se čime pohvaliti, jer je biciklizam u našem gradu sve popularniji”./Š.G./