Veliki turnir u malom nogometu u znaku BH asova

U okviru manifestacije Dani dijaspore večeras je u Gradskoj dvorani u Živinicama održan malonogometni turnir, na kojem su učešće uzele ekipe: Sportski novinari, Bh. asovi, NK Slaven i ekipa Dijaspore.

U finalnom susretu, Bh. asovi su u zanimljivoj utakmici rezultatom 2:1 savladali ekipu Sportskih novinara, kojim na golu nije pomogao ni sjajni Nedim Selimović, koji je u ovom susretu oduševio brojnim intervencijama.

Za ekipu Bh. asova nastupali su: Vlatko Glavaš, Samir Memišević, Adnan Šećerović, Aldin Đidić, Nihad Hadžikić, Osman Hadžikić, Nihad Sadibašić, Adnan Kapo i Adnan Pašić. Ekipu je s klupe predvodio Petar Šegrt.

Golman u ekipi Bh. asova bio je Osman Hadžikić, golman bečke Austrije, koji je makar na ovom turniru obukao dres BiH….
Sa druge strane za ekipu Sportskih novinara nastupali su: Nedim Selimović, Eldar Ćivić, Muharem Ćivić, Adnan Zukić, Semir Mujanović, Nermin Musić, Nermin Alibašić, Adnan Zukić, Saldin Pezić… Ekipu je s klupe predvodio Zlatan Nalić, trener konsultant u švedskoj reprezentaciji.

Specijalni gost turnira bio je Amel Tuka, najuspješniji bh. atletiča kojem je načelnik Živinica doktor Samir Kamenjaković poklonio stećak, jedan od simbola Živinica.

Načelnik se zahvalio svima koji su se odazvali sportskom događaju, sportskom prazniku, jer Živinice i to zaslužuju.
Načelnik je uručio zahvalnice za sve ekipe a pobjednički tim Bh asovi je dobio sportsku opremu koju je kapiten ekipe, Vlatko Glavaš, donirao NK Slavenu./Sanel Mumić/