Visoko:Živinicama FIBA 3×3 streetball turnir

U Visokom je u nedjelju, 19. juna, održan treći po redu FIBA 3×3 streetball turnir. Turnir je održan ispred Kulturnog centra Altindag, a učešće je uzelo ukupno 14 ekipa iz BiH i Crne Gore. U velikom finalu su se sastale ekipe Aluplastik Živinice i Dangerous iz Podgorice, koje su u polufinalnim mečevima bili bolji od ekipa Inving i Caffe bar Marley. Finale i igrače obje ekipe najavio je Dženan Hodžić Dr. Zo, dok su prije meča priređeni vatromet i bakljada.

Nakon veoma neizvjesnog finalnog meča, titulu osvajača turnira osvojila je ekipa iz Živinica, koja je tako ponovila uspjeh iz 2020. godine, kada su također bili najbolji na turniru u Visokom (podsjećamo, prošle godine su poraženi u finalu od Sremske Mitrovice).

Održana su i takmičenja u šutiranju trojki, gdje je titulu najboljeg ponio Ado Korkutović savladavši u finalu Bakira Limu, dok je u takmičenju u zakucavanju najbolji bio Mudžahid Smajlović, koji je u atraktivnom duelu, po ocjenama žirija, bio bolji od Farisa Hodžurde.Dakle, u zakucavanju i u šutiranju trojki Živiničani bili najbolji.

Inače, organizatori turnira su bili Košarkaški klub “Visoko” i Javna ustanova Centar za kulturu, sport i informisanje, dok su generalni pokrovitelji bili Vlada ZDK i Gradska uprava Visoko./Neven K./