ŽRK Živinice:Pomozimo omladinskim selekcijama učešće u finalu državnog prvenstva

Izuzetan uspjeh postigle su mlade rukometašice ŽRK Živinice. Omladinski pogon ovog kluba, selekcije 2008.godište, je kroz baraž protklog vikenda u Hadžićima osvojio prvo mjesto, te plasman na završnicu državnog prvenstva u Zavidovićima, koje će se održati narednog vikenda 3.i 4 juna.

Takođe i generacija 2010.godište je svoje učešće na završnici osigurala osvajanjem prvog mjesta u ORL grupa “Sjever I” stekla pravo boriti se za drzvanog prvaka.Za ovu kategoriju će se održati prvenstvo 17. i 18. juna u Kozarskoj Dubici.

Trener omladinskog pogona Alen Hasanović ističe da ovaj veliki uspjeh zahtjeva uvećane troškove, te kako bi bilo dobro da se poduzetnici i svi oni koji su u mogućnosti pomognu putovanje ove dvije mlade selkecije na državna finala u svojim kategorijama:

“Sav trošak sa državnog prvenstva snose klubovi, od prevoza ,smještaja , ishrane i kotizacije.Vrijedno smo radili postigli veliki uspjeh i očekujemo podršku našeg grada i svih donatora koji vole sport.Sve donacije ćemo objaviti na našoj fb stranici”, rekao nam je trener Hasanović.

Rukometašice koje su ostvarile istorijski uspjeh i putuju na državno prvenstvo BiH su: Amila Zukić, Nejla Sabačkić,Lamija Ramić, Ena Bečić, Lara Barišić,Selma Kudić, Nedžla Saburović, Matea Banović, Merjem Sljivić,Nejra Šišić , Ilma Junuzović,Džana Tulumović, Emela Tursunović,Džinić Melina,Sara Salihović,Ilma Kamberović,Anida Omerović,Amila Omazić,Nejla Hodžić,Melika Kovačević, Sumeja Sakić i Adna Omerović.

Svi koji žele pomoći rukometašicama ŽRK Živinice mogu se obratiti na slijedeće telefone:061-648-403 (trener omladinskog pogona Alen Hasanović) i 062-686-564 (sekretar kluba Dejan Barišić).