Alen Nurkić: Dobro raspoloženje umjesto kese

Alen Nurkić hoda svijetom, pjeva i bori se notama protiv nekih negativnih dešavanja u zajednicama.O svom najnovijem projektu kaže:

“Obradio sam jednu temu vezano za naše tradicije,običaje koje pratimo kroz interesantan video spot snimljen u Africi.Ukratko o pjesmi mogu reći („Trebal \’ Kesa “) posvećena je svima koji su nekad obećali da će se javiti za kafu, a nikad nisu.

Tema nove pjesme govori o problemu zagađenja plastikom i našim obićajima i našem odnosu prema određenim tradicijama koje često slijepo pratimo, ne dovodeći u pitanje njihovu suštinu i da li se ustvari slijede iz pravih razloga. Konkretno preispitujem obićaj „nošenja kesa“ u goste, koji nas je iz osjećaja obaveze ili finansijske nemogućnosti u datom momentu, doveo do toga da se sve manje viđamo i družimo s prijateljima, pa i rodbinom. Najbitnije je da neko sa sobom donese dobro raspoloženje”, kaže Alen.

Zanimljivo kako je to Alen obradio u svojoj pjesmi, pa predlažemo da je poslušate!

“Slažem se da tradicija ima bitnu ulogu u iskazivanju identiteta, ali neke obićaje treba preispitati i ne raditi ih po automatizmu – vodeći se narodnom „tako treba“, objašnjava nam Alen Nurkić.

Spot za pjesmu „Trebal \’ Kesa “ snimljen je u Africi, a na veliko zadovoljstvo i radost autora, u spotu je gostovao i član Masai plemena iz Kenije./Š.G./