Aronija profesora Ešefa Mešića

Naš sugrađanin Ešef Mešić odavno je u penziji, a sjećaju ga se mnoge generacije kao svog vrlog profesora u MSŠ Živinice.Iako u mirovini Ešef Mešić ima svoje “Porodično poljoprivredno gazdinstvo” u dijelu Grada Živinice kojeg popularno nazivamo Šarenjak, Ul ORB.

Ešef svoje penzionerske dane koristi za uzgoj aronije, tako da danas ima oko 120 sadnica visoko žbunaste aronije i proizveo je ove godine oko 250 litara 100% cijeđenog soka od Aronije bez dodataka vode, šećera, aditiva i konzervansa.

Kaže nam Ešef da je aronija dokazano najjači prirodni antioksidans na svijetu, da jača imunitet, poboljšava krvnu sliku,snižava krvni pritisak,regeneriše jetru, poboljšava cirkulaciju, ništava ćelije raka, usporava proces starenja, pomaže kod urinarnih infekcija, poboljšava lučenje hormona i reguliše rad štitne žlijezde, umiruje grčeve i bolove u crijevima, te još mnogo toga korisnog za ljudski organizam.

Oni koji su zaintersovani mogu i naručiti sok od aronije.Pakovanje je 0,75 litara. Cijena je 10 KM. Narudžbe možete slati na broj: 062-901-055