Azrine slike i novi naslov

U ove ljetne dane dok traju đački raspusti mnogi su na razne načine organizovali korištenje slobodnog vremena.Osim boravka na moru i kupanja u obližnjim kupalištima, organizujhu se sportska druženja, ali ima i onih koji sami organizuju svoj ljwernbi raspust.

Azra Imamović je uspješno završila svoje školovanje u Drugoj OŠ i upisala je Medicinsku školu u Živinicama.Ova svestrana učenica slobodno vrijeme koristi stvaranjem novih slika, što je odavno njen hobi, o čemu kaže:

” U slobodno vrijeme volim da crtam, slikam, čitam knjige i pišem pjesme.Počela sam da se bavim i šminkanjem povreda ( realistički prikaz) za Prvu pomoc i nadam se da će mi to pomoći za takmičenje. Iako volim da slikam i crtam,na iznenađenje mnogih izabrala sam medicinu.Nadam se da će mi crtanje dobro doci, jer se sve lakše uči kad imamo neku sliku. Tokom osnovnog školovanja sam aktivno učestvovala na mnogim likovnim kolonijama u BKC, organizacija Preporod, gdje sam pokupila brojne zahvalnice, kao i na XVIII, XIX i XX likovnoj koloniji u Đurđeviku. Tada sam osvojila jedno prvo i jedno drugo mjesto u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.Moj cilj je bio da upoznam kako to drugi crtaju i koji materijal koriste, kao i da drugima prenesem svoje ideje. To je bilo jedno prelijepo iskustvo, imali smo prelijepo druženje. Nadam se da ću i u srednjoj školi dobiti pozive da aktivno učestvujem na takmičenjima i kolonijama iz likovne kulture. Mnogi su me bezbroj puta pitali sta koristim za crtanje ?- Za crtanje koristim ugljen i običnu olovku, ništa specijalno i obične drvene bojice, dok za slikanje koristim ponekad tempere, akrilne i uljane boje. Za jednu sliku potrebno je malo materijala i ideje. Planiram da otvorim svoju prvu izložbu, posto sam preko raspusta nacrtala i naslikala puno slika, razlicitih velicina i razlicitih tehnika”.

Međutim, slikanje nije jedini hobi Azre Imamović. Trenutno piše i ilustruje svoju treću knjigu, koju će završiti do početka nove školske godine.Knjiga nosi naziv Čarolije jezika. Tako Azra Imamović, pored ostalog, koristi svoje slobodno vrijeme tokom ljetneg školskog raspusta./Š.G./