BELLSPIRATION CLUB-Sven Curiš, Croatia/Austria: Najbolje tek slijedi!

1) Dragi Sven, da li bi bio ljubazan i ispričao nam ko je zaista Sven, o čemu sanja, šta voli i čime se to on sve bavi? Za čitaoce Bellspiration bloga, predstavi nam se, da te svi upoznamo.

Vrlo rado, draga Belma! Ukratko, rođen sam prije četvrt stoljeća u Zagrebu, govorim 4 strana jezika, živio sam već u 3 različite države i bavio sam se kroz život obrazovanjem, sportom i glazbom. Kad razmislim o svemu što sam do sad napravio, mogu reći da sam već prošao i iskusio puno stvari kroz život, ali dalje radim na sebi i bavim se s puno stvari, jer najbolje tek slijedi ;)
Trenutno radim i studiram na sveučilištu u Leobenu u Austriji. Prvo sam studirao i završio u međuvremenu diplomski studij naftnog rudarstva u Zagrebu, no htio sam se još dodatno obrazovat u tom području. Iz tog razloga sam upisao združeni diplomski studij naftnog rudarstva u Leobenu u Austriji i u Moskvi u Rusiji. Nažalost, korona je promijenila planove glede života u Rusiji, no treba se najbolje moguće prilagoditi ovim teškim vremenima. Sada sam na zadnjem semestru i radim na projektu koji je također moj diplomski rad. Kao najveći studentski uspjeh smatram pobjedu na stručnom kvizu znanja dvije godine zaredom na studentskom kongresu u Moskvi, što je moj matični fakultet u Zagrebu prepoznao i uručio posebnu dekanovu nagradu. San je naravno pronaći dobar posao koji će mi omogućiti putovanje svijetom i istraživanje novih naftnih i plinskih polja.

Glazba je također dosta utjecala na moj životni put i to mi je jedna od najdražih aktivnosti u životu. Završio sam osnovnu glazbenu školu, gdje sam naučio svirati klavir te sam tokom svojih studentskih dana u Zagrebu pjevao tenora u zboru Ivan Goran Kovačić, koji slovi kao najbolji amaterski zbor u Hrvatskoj. Sa zborom sam pjevao najbolje skladbe klasične glazbe i imao dobre turneje. Najviše ću pamtiti putovanje s njima u Izraelu i Njemačkoj te otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara. Čak sam htio upisati pjevanje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, no nakon neuspješnih pokušaja sam odlučio se posvetit svojoj struci. Trenutno se ne bavim puno samom glazbom, no znam da se uvijek mogu vratiti i uživati u tome, bilo to pjevanjem ili sviranjem klavira ili ukulelea :)

Od svoje 20. godine se bavim još američkim nogometom, sportom kojeg sam zavolio tokom srednje škole i ljubav je toliko narasla da sam se odlučio na kraju time bavit. Football me zbilja pratio gdje god sam bio jer sam trenirao taj sport u Zagrebu, Grazu i u Moskvi. Prije svega me taj sport naučio disciplini i natjerao me da se bolje bavim svojim vlastitim tijelom. Trenutno igram za klub Graz Giants te je moj cilj ove godine čim više napredovat u tom klubu kroz treninge i odličnu konkurenciju. Igraju u jednoj od najjačih liga Europe te je za mene odlična stvar kad god stanem na teren i želim odraditi svoj dio posla najbolje što mogu. Najveći uspjeh koji sam ostvario u tom sportu je naslov prvaka Hrvatske 2018. sa svojim matičnim klubom Zagreb Patriots. Od igrača koji me inspiriraju, najveća je inspiracija Tom Brady. Obzirom da ima 43 godine i osvojio je nedavno svoj sedmi Super Bowl, zbilja je nevjerojatno da još igra na vrhunskoj razini obzirom na svoje godine. Želio bih također prenijeti dio znanja stečenih ovdje u Zagreb da football u Zagrebu i u Hrvatskoj čim više napreduje.

2) Šta je “Uspjeh” po tvojoj definiciji i na koji način ga ostvariti?

Uspjeh je zbilja nešto što svatko treba za sebe definirati jer svi imamo svoje jedinstvene živote i životne planove. Za mene bi najveći uspjeh bio ostvarenje životne pobjede. To znači dobar poslovni život u svojoj struci te vlastita obitelj u kojoj bi dali jedno drugom podršku kad god treba. Naravno da veoma cijenim svoje roditelje i brata te sam zahvalan na podršci i svemu što su mi omogućili, ali od vlastite žene i djece u budućnosti će mi to sve biti još draže. To trenutno zamišljam kao ispunjen i uspješan život. Prije svega treba raditi na sebi i biti najbolja verzija samog sebe, ne samo u poslovnom smislu, nego i u fizičkom, socijalnom i karakternom. Naravno da je raditi na svemu tome istovremeno teško, stoga preporučam da radite na jednom aspektu najviše u nekom trenutku ovisno o životnim prioritetima.

3) Hvala ti od srca što si član Bellspiration kluba i što ćeš podijeliti svoja iskustva s nama narednih sedmica i inspirisati nas! Koja su tvoja očekivanja od Bellspiration kluba?

U svijetu punom negativnih i senzacionalističkih vijesti su potrebne platforme poput Bellspiration kluba koje daju nadahnuće ljudima i vjeru u sebe. Vjerujem da svaki član ovog kluba ima jedinstvenu životnu priču i uspijeva ostvariti svoje planove unatoč raznim preprekama koje se mogu naći na putu./Belma Skopljaković/

CONTACT:

IG: https://www.instagram.com/sven_curis_13/

FB: https://www.facebook.com/sven.curis

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sven-curi%C5%A1-941754198/