Samoinicijativa:Biciklima do Srebrenice

Danas su svi putevi vodili ka Srebrenici.Pješaci u Maršu mira, motoristi i biciklisti- svi su u Srebrenici.

Put Srebrebnice krenula je i grupi mladih Živiničana u sastavu Adi, Amel,Nirmel, Mahir i Senad, koji su se odlučili biciklima uputiti ka Srebrenici, kako bi odali počast žrtvama genocida, što je svakako i obaveza svakog stanovnika naše domovine.

“Svi smo ponosni što smo se pridružili mnogima, kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.Mnogi su nas pitali -kako smo podnijeli putovanje s obzirom na veoma toplo vrijeme?Međutim,nije bilo umora kada znate kuda putujete.Svima nam je bila čast i ponos što smo i na ovaj način dali svoj skromni doprinos da se ne zaborave velike žrtve nevinih ljudi, stradalih tokom ratnih dešavanja u zaštićenoj zoni Srebrenice”, kažu nam ovi mladi ljudi nakon što su uložili mnogo napora na današnjoj vožnji.

U početku je bio veći broj biciklista, ali su pojedini odustali iz opravdanih razloga. Sama tura je trajala nešto više od 5 sati i protekla je bez većih poteškoća, uz jedno pucanje gume.

“Vrijeme od Kladnja do Milića nije nam išlo na ruku, zbog vjetra koji nam je tom dionicom udarao direktno u prsa. Poslije toga, uslovi su bili idealni, pogotovo, jer smo svi vođeni jakom željom, da damo svoj skromni doprinos i odamo počast svim žrtvama genocida u Srebrenici”,rekao nam je bicikista Adi Bojadžija.