Bingo: Prvi 22-metarski panoramski točak u Tuzli  

Sa namjerom da obogatimo turističku ponudu grada Tuzle i u pred-sezoni, Turistička zajednica grada Tuzle će u partnerstvu sa kompanijom Bingo d.o.o. Tuzla, a uz podršku Grada Tuzle, ovog proljeća u Tuzlu dovesti panoramski točak visine 22 metra, koji će mjesec dana biti postavljen na Trgu slobode.

Nova i jedinstvena atrakcija rotirajuće panorame koja po prvi puta dolazi u BiH će dati zamaha daljoj i snažnijoj promociji grada Tuzle, ali i još jednu potvrdu opredijeljenosti kompanije Bingo da kroz saradnju sa javnim sektorom unapređuje kvalitet života građana Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

U proteklih 20 godina grad Tuzla je otvaranjem Panonskih jezera i ulaganjem u razvoj turizma izgradio svoju turističku ponudu i iz godine u godinu privlači sve veći broj turista i posjetilaca.Turistička ponuda grada je najvećim dijelom vezana za ljetnu sezonu i kompleks Panonskih jezera, ali se u kontinuitetu radi i na drugim kulturno-zabavnim sadržajima tokom cijele godine.

Postavljanjem ovog panoramskog točkaće se zasigurno dodatno ukrasiti i upotpuniti sadržaj u gradu Tuzli, budući da slične atrakcije krase brojne evropske i svjetske metropole i postaju dio vizure gradova.

Panoramski točak će na platou Trga slobode u Tuzli biti od 20.04.2023. do 21.05.2023.godine.

Obavještavamo građane da će se radovi na montaži panoramskog točka na Trgu slobode u Tuzli odvijati od ponedjeljka, 17.04.2023., dok se zvanični početak rada očekuje u četvrtak, 20.04.2023. godine./T.P./