Iz dijaspore:Sanelova vozačka želja

Sve je više naših građana koji su u potrazi za poslom presellili u mnoge države svijeta, duž raznih kontineata.Porodica Sanela Ambeškovića već odavno je u Danskoj, pa se i junak naše priče rodio u toj evropskoj državi.

Sanel je mlad i od malih nogu dolazi u mjesto ognjošta svojih roditelja, u Vlasenicu, ali i Živinice, gdje su mu roditelji živjeli jedno vrijeme.

“Moji roditelji su iz Vlasenice. Iako sam rođen u Danskoj srce me vuče prema BiH. Od malih nogu idem sa roditjelima za Bosnu. Tu mi je familija i sve ostalo. Kad sam u Živinicama kao da sam kod kuće”.

Sanel je mlad, ima svega 19 godina i životna mu je želja da postane vozač kamiona, o čemu kaže:

“Školujem se za vozača, 3,5 godine traje škola i potom dobijam diplomu “profesionalni vozač kamiona”. Jedan period se radi u firmi, jedan u školu, tako da se stiče dobra praksa. Trenutno polažem za “C” kategoriju u utorak,22.februara,te se nadam uspjehu”.

Slobodno vrijeme Sanel koristi postavljanjem svojih zapažanja na YouTube kanalu, teme su različite, pa vrijedi pogledati ih.

Preostaje nam da poželimo puno uspjeha našem Sanelu Ambeškoviću, ne samo na ispitu, već da ga sreća prati na drumovima širom Evrope, kao i naše -i njegove BiH./Š.G./